Показова лекція зав.кафедрою - проф. Семенова В.Т. з дисципліни "Сучасні проблеми містобудування".

Дисципліна «Сучасні проблеми містобудування» передбачає вивчення стратегічної методики в містобудівному плануванні, «агломераційні ефекти» при розвитку муніципальних утворень, просторово-територіальний розвиток, методики «міських проектів».

Особливість дисципліни «Сучасні проблеми містобудування» полягає в тому, що в процесі свого навчання студенти-архітектори знайомляться і вивчають не тільки теоретичні і абстрактні «паперові» містобудівні проблеми, а й практичні інструменти їх вирішення, розроблені тимчасовими творчими колективами Університету та безпосередньо пов'язані з практикою здійснення містобудівної діяльності в Україні та її найбільших містах.
Проф. Семенов В.Т. ознакомів студентів 6 курсу з подробицями розробки найважливіших містобудівних документів: генерального плану м Харкова, «Правил забудови м Харкова», яка здійснювалася на базі Університету, інших документів, таких як «Комплексна транспортна схема м. Харкова», проблемами удосконалення процедури видачі дозволу на будівництво, законодавчими та нормативно- правовими аспектами та ін.

Теоретико-методологічним забезпеченням дисципліни служать монографії: "Формування сталого розвитку мегаполісів. Урбаністичні аспекти" (2009 р) і "Стратегічне планування розвитку мегаполісів і регіонів" (в процесі публікації), також підготовлено до видання перший том "Практик розробки інноваційних проектів просторово- територіального планування міст і регіонів ". Ця дисципліна разом з навчально-методичним супроводом була розроблена, а потім впроваджена в навчальну практику в 1997 році з ініціативи проф. Семенова В.Т., автора цього навчального курсу.

 

 

 


We have 117 guests and no members online

Харків:

Розклад дзвінків

1 пара:  8-30 - 10-05

2 пара: 10-15 - 11-50
3 пара: 12-35 - 14-10
4 пара: 14-20 - 15-55
5 пара: 16-05 - 17-40
6 пара: 17-50 - 19-25

Кафедра міського будівництва